Ένα όμορφο κατανυκτικό απόγευμα πέρασαν όσοι βρέθηκαν τη Τετάρτη 28/3/18 στο Ναυτικό Ίδρυμα Μαρία Τσάκος.

Η ΜΟΥΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ και το Κοινωφελές Ιδρυμα "ΜΑΡΙΑ ΤΣΑΚΟΣ" Κέντρο Ναυτικής Ερευνας και Παράδοσης σας προσκαλούνε στην εσπερίδα με τίτλο "Απόψε διαβάζουμε Παπαδιαμάντη".

Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου

Wine bar «Οδύσσεια», ώρα 7:00 μ.μ.

Παρουσίαση του βιβλίου του Παναγιώτη Καρασούλη «Ηµερολόγια ασυρµάτου: µνήµες ιστορίας, µνήµες ζωής» από τις εκδόσεις «άλφα πι».

Η ανθρώπινη ευαίσθητη ιστορία «Χάρολντ και Μωντ» παρουσιάστηκε υπό μορφή θεατρικού αναλογίου στη Βιβλιοθήκη Χίου από μέλη των ομάδων ΘΑΛίΑ και ΜΟΥΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ στα πλαίσια των εκδηλώσεων τους για τούτο το χειμώνα. Μια ιστορία για μια αγάπη χωρίς κοινωνικά ή χρονικά όρια. Μέσα από καταστάσεις φαιδρές κάποιες φορές, τραγικές κάποιες άλλες, παρεξηγήσεις, συγκίνηση και γέλιο η ιστορία του Χάρολντ και της Μωντ γίνεται σύμβολο αγάπης.  «Χάρολντ και Μωντ», το αισιόδοξο και γλυκό έργο του Κόλιν Χίγκινς, το έργο που αψηφά την ιδέα του θανάτου αποτέλεσε φάρο αισιοδοξίας όποτε κι αν παίχτηκε.

ΧΕΙΜΩΝΑΣ 2018 ΜΕ ΜΟΥΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙ ΘΑΛίΑ

Τετάρτη 24 Ιανουαρίου
1ο Γενικό Λύκειο Χίου, 11:45
Παρουσίαση του βιβλίου "Σμύρνη 1922"
της Τόνιας Μανιατέα
"Μίκης Θεοδωράκης - Ποιος τη ζωή μου" από ομάδα μαθητών.1ο Γυμνάσιο Χίου, 18:30
Παρουσίαση του βιβλίου "Σμύρνη 1922"
της Τόνιας Μανιατέα
Παρουσίαση του βιβλίου "Η μάστιγα της Ανατολής"
του Τζώρτζ Χόρτον από ομάδα μαθητών

Παρουσίαση του βιβλίου του Γεώργη Διλμπόη "Ο άνεμος της παλληκαριάς".

Τετάρτη,31 Ιανουαρίου 2018, Βιβλιοθήκη"Κοραής", 18.00 

Παρουσίαση του βιβλίου του Γεώργη Διλμπόη "Ο άνεμος της παλληκαριάς".

Συντονίζει ο Δημήτρης Φρεζούλης, συνεργάζεται "Ο Φάρος Βαρβασίου"

Με ένα αφιέρωμα στη Σμύρνη και στην προσφυγιά ξεκινούν σήμερα Τετάρτη, οι εκδηλώσεις για το χειμώνα 2018 από τους πολιτιστικούς φορείς «Μούσα Ελληνική» και «Θαλία».

Συγκεκριμένα στο 1ο Γενικό Λύκειο Χίου θα παρουσιαστεί το μεσημέρι, το βιβλίο «Σμύρνη 1922» της Τόνιας Μανιατέα από το δημοσιογράφο Γιώργο Ξανθάκη. Ενώ ομάδα μαθητών, υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας Αθηνάς Μανιώτα, θα παρουσιάσει ολιγόλεπτο δρώμενο και θα ακολουθήσουν μικρασιατικοί χοροί από ομάδα μαθητών.

Επίσης στην αίθουσα 1ου Γυμνασίου Χίου, ώρα 6.30 μ.μ., θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου της κας Μανιατέα, ενώ ομάδα των μαθητών του σχολείου θα δραματοποιήσουν το βιβλίο του Τζωρτζ Χόρτον «Η μάστιγα της Ανατολής». Το δρώμενο, με δύο μαθήτριες να παίζουν (μόνο με κινήσεις) τη Σμύρνη και δύο μαθητές που θα παρουσιάζουν τον αμερικανό πρόξενο Τζωρτζ Χόρτον και έναν φράγκο διπλωμάτη, γίνεται υπό την καθοδήγηση των φιλολόγων Κυριακής Βαγιάνου, Ανθής Βουρνού και Στέλλας Μυλωνά σε μουσική επιμέλεια Ελευθερίας Λυκοπάντη.

Η ΜΕ συναντάει τα παιδιά του σχολείου στο Μικρασιατικό Κύκλο

Τετάρτη 24 Ιανουαρίου
1ο Γενικό Λύκειο Χίου, 11:45
Παρουσίαση του βιβλίου "Σμύρνη 1922" της Τόνιας Μανιατέα από τον δημοσιογράφο Γιώργο Ξανθάκη 

"Μίκης Θεοδωράκης - Ποιος τη ζωή μου" από ομάδα μαθητών.

Το 2ο Φεστιβάλ Σύγχρονης Ελληνικής Μουσικής, πραγματοποιήθηκε στη Χίο από 1-8 Ιουλίου 2018. 

Ήταν πραγματικά μια εμπειρία μοναδική, τόσο για μας που συμμετείχαμε ενεργά, όσο και για τους ακροατές - θεατές των ποικίλων και πρωτότυπων εκδηλώσεων. 

Αναμφισβήτητα ήταν ένα τολμηρό εγχείρημα και μάλιστα για την περιφέρεια, καθώς όλα τα δρώμενα - ακούσματα δεν ήταν εύκολα ούτε εύπεπτα. Ήταν προς ανακάλυψιν και διερεύνησιν. Απαιτούσαν την ουσιαστική συμμετοχή του ακροατή, ο οποίος θα έπρεπε να ήταν ανοιχτός στο διαφορετικό και ενίοτε "ξένον" άκουσμα. 

Αποδυτήριο χωρίς πόρτες και τοίχους είναι η σκηνή. Γυμνός ο καλλιτέχνης θα σταθεί πάνω της και μαζί του θα αποκαλυφθούν ολόγυμνες και οι σχέσεις με τους επί σκηνής συνεργάτες του, είτε το θέλει είτε όχι. Το αν θα αποπειραθεί να κρύψει τη γύμνια του ή θα παραδοθεί άδολα και ανεπιτήδευτα στα βλέμματα των θεατών, όπως ένα βρέφος στην αγκαλλιά της μάνας του, δεν εξαρτάται μόνο από τον ίδιο, αλλά από τους ακροατές του.

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.