Η ανθρώπινη ευαίσθητη ιστορία «Χάρολντ και Μωντ» παρουσιάστηκε υπό μορφή θεατρικού αναλογίου στη Βιβλιοθήκη Χίου από μέλη των ομάδων ΘΑΛίΑ και ΜΟΥΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ στα πλαίσια των εκδηλώσεων τους για τούτο το χειμώνα. Μια ιστορία για μια αγάπη χωρίς κοινωνικά ή χρονικά όρια. Μέσα από καταστάσεις φαιδρές κάποιες φορές, τραγικές κάποιες άλλες, παρεξηγήσεις, συγκίνηση και γέλιο η ιστορία του Χάρολντ και της Μωντ γίνεται σύμβολο αγάπης.  «Χάρολντ και Μωντ», το αισιόδοξο και γλυκό έργο του Κόλιν Χίγκινς, το έργο που αψηφά την ιδέα του θανάτου αποτέλεσε φάρο αισιοδοξίας όποτε κι αν παίχτηκε.

Το έργο είναι μια αισιόδοξη ματιά πάνω στον έρωτα τη μοναξιά, τις σχέσεις των νέων και μεγαλύτερων σε ηλικία ανθρώπων, την έλλειψη επικοινωνίας αλλά και τις γέφυρες που μπορούμε να χτίσουμε γύρω μας – γέφυρες «που μας πάνε κάπου». Τρυφερό και αστείο αλλά ταυτόχρονα δραματικό και συγκινητικό.

Η προσαρμογή του κειμένου έγινε από την Ματθούλα Μανάρα, η διδασκαλία ήταν του Δημήτρη Αυγουστίδη, η μουσική επιμέλεια του Μανώλη Φύσσα. Επαιξαν με επιτυχία τους ρόλους τους οι Νίκη Ζύμαρη, Κατερίνα Σβύνου, Αννα Τσάκαλη, Γιώργος Καλλέργης, Κώστας Χαλλιορής, Μανώλης Φύσσας που ανέδειξαν και ένα ακόμα ταλέντο της. Σε ρόλο αφηγήτριας η Ελευθερία Λυκοπάντη.

Ο Δημ. Αυγουστίδης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον πρώτο διδάξαντα το θεατρικό αναλόγιο Κωνσταντίνο Ε. Μάριο με το έργο «Χριστός Πάσχων» στην αυλή του Αγ. Γεωργίου Φρουρίου ενώ ακολούθησαν και άλλα.

(Πηγή : http://www.alithia.gr)

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.