Με ένα αφιέρωμα στη Σμύρνη και στην προσφυγιά ξεκινούν σήμερα Τετάρτη, οι εκδηλώσεις για το χειμώνα 2018 από τους πολιτιστικούς φορείς «Μούσα Ελληνική» και «Θαλία».

Συγκεκριμένα στο 1ο Γενικό Λύκειο Χίου θα παρουσιαστεί το μεσημέρι, το βιβλίο «Σμύρνη 1922» της Τόνιας Μανιατέα από το δημοσιογράφο Γιώργο Ξανθάκη. Ενώ ομάδα μαθητών, υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας Αθηνάς Μανιώτα, θα παρουσιάσει ολιγόλεπτο δρώμενο και θα ακολουθήσουν μικρασιατικοί χοροί από ομάδα μαθητών.

Επίσης στην αίθουσα 1ου Γυμνασίου Χίου, ώρα 6.30 μ.μ., θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου της κας Μανιατέα, ενώ ομάδα των μαθητών του σχολείου θα δραματοποιήσουν το βιβλίο του Τζωρτζ Χόρτον «Η μάστιγα της Ανατολής». Το δρώμενο, με δύο μαθήτριες να παίζουν (μόνο με κινήσεις) τη Σμύρνη και δύο μαθητές που θα παρουσιάζουν τον αμερικανό πρόξενο Τζωρτζ Χόρτον και έναν φράγκο διπλωμάτη, γίνεται υπό την καθοδήγηση των φιλολόγων Κυριακής Βαγιάνου, Ανθής Βουρνού και Στέλλας Μυλωνά σε μουσική επιμέλεια Ελευθερίας Λυκοπάντη.

Η ΜΕ συναντάει τα παιδιά του σχολείου στο Μικρασιατικό Κύκλο

Τετάρτη 24 Ιανουαρίου
1ο Γενικό Λύκειο Χίου, 11:45
Παρουσίαση του βιβλίου "Σμύρνη 1922" της Τόνιας Μανιατέα από τον δημοσιογράφο Γιώργο Ξανθάκη 

"Μίκης Θεοδωράκης - Ποιος τη ζωή μου" από ομάδα μαθητών.

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.