H Aλεξάνδρα Xριστοδήμου και ο Γιάννης Πετρίδης σπούδασαν κιθάρα με τη Λίζα Zώη και τον Eυάγγελο Aσημακόπουλο στο Eθνικό Ωδείο της Αθήνας απ’ όπου πήραν το δίπλωμά τους με Α βραβείο και Aριστείο Eξαιρετικής Eπίδοσης. Στη συνέχεια παρακολούθησαν το μεταπτυχιακό τμήμα του Royal Northern College of Music στη Mεγάλη Bρετανία κοντά στον Gordon Crosskey. Επιπλέον ο Γιάννης Πετρίδης είναι κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος από το Πανεπιστήμιο του Stony Brook, New York, USA, όπου σπούδασε με πλήρη υποτροφία δίπλα στον καθηγητή Jerry Willard. Ως σολίστ έχουν και οι δύο βραβευθεί σε Πανελλήνιους και Διεθνείς Διαγωνισμούς.

Ύστερα από είκοσι και πλέον χρόνια επιτυχημένων εμφανίσεων στην Eλλάδα και το εξωτερικό, έχουν κατακτήσει μία ξεχωριστή θέση ανάμεσα στα κιθαριστικά ντούο της γενιάς τους. Έχουν στο ενεργητικό τους μεταξύ άλλων, συναυλίες στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών καθώς και στο Προεδρικό Μέγαρο,εμφανίσεις ως σολίστ με σημαντικές ορχήστρες. Έχουν εμφανισθεί και διδάξει σε masterclasses, κατ’επανάληψη, στις ΗΠΑ, Καναδά, Mεγάλη Bρετανία, Γερμανία, Γαλλία, Kύπρο, Μαρόκο, Ουγγαρία καθώς και στην Aθήνα και άλλες πόλεις της Eλλάδας.

Σε όλη τη διάρκεια της καριέρας τους έχουν επιδείξει σημαντικό ενδιαφέρον για τον εμπλουτισμό του ρεπερτορίου της κιθάρας μεταγράφοντας έργα όπωςRhapsody in blueτου Aμερικανού συνθέτη George Gershwin,Concerto in the Italian Styleτου Johann Sebastian Bach,Adagioαπό τοConcerto de Aranjuez του Joaquin Rodrigo καθώς και για τη διάδοση της Ελληνικής μουσικής, περιλαμβάνοντας πάντα στο ρεπερτόριό τους έργα Ελλήνων συνθετών πολλά από αυτά αφιερωμένα σε αυτούς. Πρόσφατα, ο Γιάννης Πετρίδης έδωσε διάλεξη στο Πανεπιστήμιο του Yale με θέμα “Ίχνη και επιρροές από την αρχαία, παραδοσιακή, λαϊκή και σύγχρονη ελληνική μουσική στα έργα για δύο κιθάρες των Θ. Αντωνίου, Π. Κούκου, Β. Τενίδη, Κ. Τζωρτζινάκη, Κ. Γρηγορέα”. Άξια αναφοράς είναι η μεταγραφή που εκπόνησαν στο έργοΓια μία μικρή λευκή αχιβάδατου Μάνου Χατζηδάκη, ηχογράφηση του οποίου περιλαμβάνεται στο CD «Master Class, Μισός Αιώνας Έλληνες Κιθαρίστες” (Eros Music, 2005). Πρόσφατα οι συνθέτες Γ. Χατζημιχελάκης και Δ. Μηνακάκης τους αφιέρωσαν έργα τους τα οποία, μαζί με έργα των Θ. Αντωνίου, Β. Τενίδη και G. Gershwin, παρουσιάστηκαν σε περιοδεία στις ΗΠΑ και Καναδά καθώς και σε συναυλίες της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών.

Στα πλαίσια της συνεργασίας τους με τη ιστορική, πλέον, δισκογραφική εταιρεία LYRA έχουν ηχογραφήσει τα CDs : «Rhapsody for two guitars» με έργα G. Gershwin, J. Rodrigo, A. Piazzolla, J.S. Bach, Κ. Tζωρτζινάκη και «Mediterranean Echoes» με έργα L. Boccherini, J. Rodrigo, M. de Falla, M. Gangi, P. Petit, και Κ. Γρηγορέα. Και τα δύο έχουν γίνει δεκτά με πολύ θετικές κριτικές από τον ελληνικό και διεθνή τύπο. Ο Γιάννης Πετρίδης πρόσφατα κυκλοφόρησε το CD “Late 20th Century Music for Guitar” με έργα των A. Ginastera, L. Berio, E. Carter και B. Britten (MOTIVO 2016). Επίσης μία σειρά από CDs με έργα για μία και δύο κιθάρες είναι έτοιμα να κυκλοφορήσουν όπως επίσης και CD με έργα Ελλήνων συνθετών για δύο κιθάρες που οι καλλιτέχνες ηχογραφούν αυτήν την εποχή.

Mε τις ερμηνείες τους έχουν αποσπάσει πολύ κολακευτικά σχόλια από σημαντικές προσωπικότητες της ελληνικής και διεθνούς κιθαριστικής σκηνής. Παράλληλα με τις καλλιτεχνικές τους δραστηριότητες, διδάσκουν στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών και ο Γιάννης Πετρίδης στο American College of Greece – DEREE. Η Αλεξάνδρα Χριστοδήμου και ο Γιάννης Πετρίδης είναι συνεργάτες της Heritage & Museums, Art, Culture and Education. Από το 2011, είναι καλλιτεχνικοί διευθυντές του Φεστιβάλ Κιθάρας Παλαιού Φαλήρου.