Ο Γιώργος Αδάμης, γιός του συνθέτη Μιχάλη Αδάμη, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974. Είναι συνθέτης, αυτοσχεδιαστής, μουσικός πολλαπλών οργάνων και τραγουδιστής. Γράφει πειραματική μουσική, όπου εξερευνά τη χρήση εκτεταμένων φωνητικών και οργανικών τεχνικών σε συνδυασμό με ηλεκτρονική και αυτοσχεδιαστική μουσική. Χρησιμοποιεί μικροτονικά κουρδίσματα, ασυνήθιστους ενορχηστρωτικούς συνδυασμούς, συμπεριλαμβάνοντας όργανα διαφόρων μουσικών παραδόσεων παιγμένα απο τον ίδιο με μή παραδοσιακό πάντα τρόπο.

Έχει ιδρύσει το «YorgosAdamisEnsemble» που παρουσιάζει αποκλειστικά δική του μουσική. Επίσης συνεργάζεται με χορογράφους, σκηνοθέτες και συνθέτες για κινηματογράφο. Μία απο τις ταινίες στην οποία συνέβαλε ως τραγουδιστής και μουσικός είναι η «The Hurt locker» (βραβείο Όσκαρ καλλίτερης ταινίας 2010). Τόσο το “YorgosAdamisEnsemble” όσο και άλλα μουσικά σύνολα έχουν παρουσιάσει μεμονωμένες συνθέσεις του και συναυλίες αφιερώματα στην Ελλάδα (Αθήνα, Κέρκυρα, Ρόδος), Αγγλία (Λονδίνο, Γιόρκ), Ουκρανία (Οδησσός), Ρωσσία (Μόσχα), και Η.Π.Α. (Λος Άντζελες, Νέα Υόρκη, Σαν Χοσέ, Φιλαδέλφεια, Βοστώνη).

Σπούδασε μουσική (BA) στο Πανεπιστήμιο του York, σύγχρονες παραστατικές τέχνες (ΜΑ) στο πανεπιστήμιο του Leeds (Αγγλία) και σύνθεση(MFA) στο California Institute for the Arts (Η.Π.Α.). Ζεί και εργάζεται στο Λος Άντζελες.