Συναυλίες

Ο Παναγιώτης Κραμπής έχει παρουσιαστεί σε ρεσιτάλ σόλο πιάνου και σε πολυάριθμες συναυλίες ως συνοδός πιανίστας ή σολίστ στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Ελβετία, Σερβία, Πολωνία) ερμηνεύοντας έργα ξένων και Ελλήνων συνθετών καθώς και του ιδίου. Έχει πάρει μέρος σε παρουσιάσεις έργων νέων Ελλήνων συνθετών (Παναγιωτάκης, Φιλλιπακόπουλος, Καλογεράς, Αθανασσόπουλος, Κολιογιώργη, Παπαβασιλείου, Πετρόπουλος, Πηγούνης, Κίσσονας, Ρεκλείτης, Νικολαϊδης). Ως συνοδός πιανίστας δραστηριοποιείται κυρίως μέσω της συνοδείας τραγουδιστών κλασσικού και μιούζικαλ ρεπερτορίου έχοντας συνεργαστεί με τους καθηγητές και σολίστες Δ. Καβράκο, Γιάννη και Τάκη Φίνα, Π. Δήμα, Μ. Καραγιαννάκη, Ε. Γεωργακοπούλου, Ζ. Κουτελιέρη, Δ. Τσαντίνη, Γ. Χριστόπουλο, Μ. Κόκκα, Ε. Μινακούλη και Π. Δεληγιάννη και του φωνητικού συνόλου 8tetto. Παράλληλα ασχολείται με τη συνοδεία διαφόρων οργάνων (βιολί, βιόλα, τσέλο, κοντραμπάσο, φλάουτο, φαγκότο, κλαρινέτο, όμποε, τρομπέτα, σαξόφωνο, κόρνοκαιπιάνο). Είναι ιδρυτικό μέλος των φωνητικών συνόλων Praxis και Ars Nova, της ομάδας noiZarte, της μουσικής χιουμοριστικής ομάδας Compremi, της ομάδας νέων συνθετών Composers Union,της ομάδας όπερας OperArtLab και του συνόλου σπουδαστών του ωδείου Νέα Τέχνη InNovart Ensemble.

Συνθέσεις – Δημιουργία

Πήρε μέρος στην εγχώρια περιοδεία της παράστασης “Ο Αμερικάνος” του Α. Παπαδιαμάντη για την οποία συνέθεσε μουσική, έπαιξε επί σκηνής πιάνο και σαντούρι, επιμελήθηκε προηχογραφημένους ήχους και αναπροσάρμοσε την αυθεντική μουσική της παράστασης του Λ. Πηγούνη. Σε συνεργασία με τη Λ. Θεοχάρη δημιούργησαν τη μουσική για τα τραγούδια της παράστασης “Η Άνοδος” του θεατρικού εργαστηρίου του Studio Μαυρομιχάλη. Σε συνεργασία με τον Κ.Φιορέ το συνέθεσαν έργα για πιάνο και ηλεκτρονικά που παρουσιάστηκαν σε συναυλίες του Μουσικού Εργαστηρίου Σύνθεσης και Εκτέλεσης του Α.Καλογερά. Διετέλεσε ως ενορχηστρωτής, πιανίστας και διευθυντής παραγωγής, της 10μελούς μπάντας της ομάδας noiZarte για την παράσταση Love Revised. Σε συνεργασία με τον βαρύτονο Ζ. Κουτελιέρη δημιούργησαν 3 σειρές Διαλέξεων-Παραστάσεων για ενήλικες, μαθητές 2οβάθμιας και μαθητές 1οβάθμιας εκπαίδευσης αντίστοιχα, με θέματα τη γνωριμία με την όπερα και τα μουσικά όργανα. Παράλληλα, έχει συνθέσει έργα για σόλο πιάνο και διάφορους συνδυασμούς οργάνων.

Σπουδές

Σπούδασε μουσική στο Ωδείο Νέα Τέχνη από όπου και αποφοίτησε με Πτυχίο Αρμονίας με τον Β. Φόστερ, Πτυχίο και Δίπλωμα Πιάνου με την Χ. Τερτίπη. Έχει επίσης Bachelor of Arts και το βραβείο Outstanding Graduate Award από το Deree College, όπου φοίτησε στα τμήματα Μουσικής και Φιλοσοφίας, παρακολουθώντας μαθήματα πιάνου με την Χ. Τοκατλιάν, καθως και τους Δ.Τουφεξή και Τ.Παπαγεωργίου. Επίσης κατέχει το Certificate in Piano Performance του GSMD και το Grade 6 in Composition τουLCM. Είναι απόφοιτος του “Μουσικού Εργαστηρίου Σύνθεσης και Εκτέλεσης” του Α. Καλογερά στα τριετή μαθήματα “Αρμονία στο πιάνο και ανάλυση” και “Σύγχρονη μουσική”. Έχει φοιτήσει στο τμήμα Μουσικής Τεχνολογίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ και έχει παρακολουθήσει μαθήματα Αντίστιξης με τον Π. Αδάμ και τον Ν. Παναγιωτάκη, μαθήματα τζαζ πιάνου με τον Σ. Μάνεση και μαθήματα τραγουδιού με τους Γιάννη και Τάκη Φίνα.

Σεμινάρια

Έχει παρακολουθήσει το εργαστήρι σύνθεσης “Music is…” με καθηγητές τους Θ. Αντωνίου, Α. Αντωνόπουλο, Φ. Κοσώνα και Α. Φιλιππακόπουλο καθώς και τις “Μουσικές Συναντήσεις” για νέους συνθέτες, εκτελεστές και μαέστρους υπό την διδασκαλία του Θ. Αντωνίου και του Α. Καλογερά. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια τεχνικής και αισθητικής στο σόλο πιάνο και τη μουσική δωματίου με τους σολίστες και μαέστρους Γ. Χατζηνίκο και Δ. Τουφεξή, την Nelly Ben-Or του GSMD, τον Peter Nagy της Ακαδημίας Ferenc Liszt, καθώς επίσης και για την διδασκαλία πιάνου με την Α. Λεϊμονή.

Διδασκαλία

Ως δάσκαλος μουσικής έχει συνεργαστεί με τα ωδεία “Νέα Τέχνη” και “McGeorge”, και συνεχίζει στα ωδεία “Μουσικής Πράξης”και“Νέο Ωδείο Αλίμου” όπου διδάσκει πιάνο(κλασικό όλες τις τάξεις,μοντέρνο ως grade4)και θεωρητικά (κλασικά ως πτυχίο αρμονίας και μοντέρνα ως grade 8). Παράλληλα βρίσκεται σε συνεργασία με το εξεταστικό σύστημα του London College of Music, LCM, στην Ελλάδα.