Στόχοι – Δράση

Οι στόχοι της:

  • Η παρουσίαση έργων του λόγιου και παραδοσιακού ελληνικού πολιτισμού στη μουσική, το χορό και το λόγο, με σκοπό όχι μόνο να ψυχαγωγήσει, αλλά και να συμβάλει στην ενημέρωση και στη γενικότερη παιδεία του κοινού του τόπου μας
  • Η ανάθεση νέων έργων σε Έλληνες δημιουργούς.
  • Η δημιουργία προϋποθέσεων για τη διοργάνωση εκδηλώσεων που προάγουν τη συνεργασία καλλιτεχνών από τη Χίο με καλλιτέχνες από την υπόλοιπη Ελλάδα και το εξωτερικό.
  • Η εξοικείωση των μαθητών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με το πρόσφατο και παλαιότερο έργο Ελλήνων δημιουργών στη μουσική, το χορό και το λόγο.
  • Η συμμετοχή στην εκπαίδευση των νέων μουσικών του Μουσικού σχολείου και των Ωδείων της Χίου στον τομέα της λόγιας και παραδοσιακής ελληνικής μουσικής δημιουργίας.
  • Η πραγματοποίηση εκδηλώσεων στα γηροκομεία της Χίου Μέσω της συνεργασίας με την Εθελοντική Ομάδα ΘΑΛίΑ.

Η δράση της:
Για την επίτευξη των στόχων της η ΜΟΥΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ σε συνεργασία με καλλιτέχνες και ακαδημαϊκούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό προγραμματίζει και πραγματοποιεί πληθώρα δράσεων, όπου το κοινό συμμετέχει ελεύθερα όχι μόνο ως ακροατής, αλλά και ως συλλειτουργός.

  • Συναυλίες και διαλέξεις σε διάφορους χώρους στην πόλη και στα χωριά της Χίου, εργαστήρια, συνεργασίες με σχολεία, επισκέψεις σε γηροκομεία, ημερίδες, αναθέσεις έργων, μαζί με το καλοκαιρινό φεστιβάλ του Ιουλίου αποτελούν τις σημερινές δραστηριότητες, με στόχο στο μέλλον τη διατήρηση αρχείου και βιβλιοθήκης μουσικών έργων, με εκδόσεις και με τη δημιουργία βάσης επικοινωνίας μουσικών της Χίου με συναδέλφους τους στον υπόλοιπο κόσμο.

 

Αν αγαπάς  την μουσική γίνε και εσύ μέλος της ομάδας μας και συνεισέφερε αφιλοκερδώς για την εκπλήρωση των στόχων της Μούσας Ελληνικής.