Ταυτότητα & Ιστορία

ΘΑΛίΑ, η εθελοντική ομάδα για την Τρίτη Ηλικία

Θαλία, από το ρήμα θάλλω, σημαίνει άνθηση, ακμή, καλή διάθεση, ευθυμία, υγεία, αφθονία. Είναι δηλαδή το αντίθετο του γηροκομείου!
Το πρώτο και πιο αποτελεσματικό αντιοξειδωτικό, η καλύτερη φίλη της θαλίας, είναι η κοινωνία των προσώπων. Κάπως έτσι προέκυψε η ιδέα και η ανάγκη για τη σύσταση της ΘΑΛίΑ, μίας εθελοντικής ομάδας για την υποστήριξη της Τρίτης ηλικίας.
Η πρώτη συνάντηση έγινε Τρίτη, στις 19 Σεπτεμβρίου 2016, 11.30 το πρωί, στο μπαλκόνι της καφετέριας του Ομήρειου. Στις πρώτες συναντήσεις έρχονταν η κ. Μαρία Απέσσου με την κόρη της Μίτση, η κ. Άννα Σουρέ, η κ. Λουκία Μπενέτου, η μητέρα της Ελευθερίας Λυκοπάντη και η μητέρα του Νίκου Κεφάλα, η κ. Βουρνού.
Εκτοτε, σχεδόν κάθε Τρίτη στις 11 το πρωί μαζευόμαστε στην καφετέρια του Ομήρειου, στου φίλου μας Γιάννη Μερούση, και πίνοντας τον καφέ μας συζητάμε, αναλύουμε, μελετάμε, παρουσιάζουμε, κατασκευάζουμε, κάνουμε εκδηλώσεις.
Επειδή όμως μας μένει λίγη ακόμα αξόδευτη αγάπη που ζητάει κάπου να πάει, έχουμε φτιάξει μικρές ομάδες και πηγαίνουμε στο Γηροκομείο, για να σηκώσουμε και να περπατήσουμε παππούδες και γιαγιάδες.
Το προσωπικό εκεί είναι άξιο, υπεράξιο μάλιστα, αλλά οι ανάγκες ξεπερνούν τη φιλοπονία και την καλή διάθεση. Χρειάζονται πολλά χέρια, για να καθαρίσουν, να μαγειρέψουν, να σερβίρουν, να κάνουν μπάνιο και να αλλάξουν, να μιλήσουν.
Όσο τα χέρια μένουν λίγα, τόσο δοκιμάζεται στην πράξη η αγάπη στο συνάνθρωπο, και μάλιστα στον ανήμπορο γέροντα.
Γέρος και μόνος, γιατί κάνουμε τις επιλογές μας με βάση τι βολεύει και τι ευχαριστεί.
Ενώ η αγάπη έχει ευθύνη.
Η αγάπη είναι ένα διαρκές άθλημα.